Keskustelutilaisuus kypsyystasoista

OKM, CSC ja TSV kutsuvat kaikki mukaan keskustelemaan avoimuuden toimintakulttuurin kypsyystasojen selvityksestä.

Keskiviikkona 6.3.2019 klo 13-16, Tieteiden talolla

Ilmoittaudu tilaisuuteen - tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä. Ilmoittaudu viimeistään 1.3.2019. 

Opetus- ja kulttuuriministeriö selvittää organisaatioiden avoimen toimintakulttuurin toteutumista suomalaisissa tutkimusorganisaatioissa. Seuraavassa, keväällä 2019 tehtävässä selvityksessä, ovat mukana yliopistot, ammattikorkeakoulut, suurimmat rahoittajat, tiedeinstituutit sekä muita tutkimustoimijoita, kuten TSV ja tiedeakatemiat. 

Ennen selvityksen aloittamista on tärkeää kokoontua pohtimaan yhdessä selvityksen tarkoitusta ja toimintatapoja. Selvitys perustuu tietyllä ajanhetkellä internetissä olevaan aineistoon sekä kyselyvastauksiin ja antaa niiden pohjalta kuvan avoimuuden tilasta eri organisaatioissa. Edellisten selvitysten tuloksia ja muutosten merkitystä voidaan pohtia yksittäisen organisaation sekä laajemman avoimuuden kehittymisen näkökulmista.

Keskustelutilaisuudessa pohditaan yhdessä, missä korkeakoulut haluaisivat olla hyviä ja miten selvitys auttaisi tekemään haasteet ja tavoitteet näkyviksi.

Tilaisuudessa keskustelua alustavat OKM:n, CSC:n ja tiedeyhteisön edustajat. Osa tilaisuudesta käytetään työpajatyöskentelyyn, joka keskittyy erityisesti täydentävän tiedonkeruun kysymyksiin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päivitetty 8.2.2019 08.04