Itsearviointiraportti julkaistu

AVOTT-sihteeristön laatima itsearviointiraportti julkaistiin Avoimen tieteen syyspäivillä 24.11.2021. Raportissa korostuvat asiantuntijatyön merkitys ja sihteeristön keskeinen rooli.

Ajankohtaista
Tapahtumia

OERcamp.global 2021

48 tuntia kestävään avointen oppimateriaalien tapahtumaan on kuka tahansa osallistuja voinut ehdottaa sisältöä. Esitelmien lisäksi luvassa on myös yhteisölliseen toimintaan perustuvia sessioita.

Tiedekioski

Tiedekioski on tutkijoiden ja kansalaisten kohtaamispaikka, jossa voi piipahtaa lyhyellä tiedeluennolla tai jäädä juttelemaan eri alojen asiantuntijoiden kanssa.

Riskityöpaja oppimisen avoimuudesta

Työpajassa mietitään, mitä riskejä oppimisen ja oppimateriaalien avoimuuden linjauksen tavoitteiden toteutumiselle on ja miten nämä riskit voidaan luokitella. Tilaisuus on osa laajempaa avoimen tieteen riskianalyysia.

Etiikan päivä 2022

Perinteinen Etiikan päivä järjestetään hybriditilaisuutena 15.3.2022. 

Seminaarin teemana on tällä kertaa tutkimusetiikan kansainväliset ulottuvuudet. Ohjelma julkaistaan loppuvuodesta 2021.

Keskeistä sisältöä

Avoimesti tieteestä! -podcast

Podcastissa pääsevät ääneen avoimen tieteen edistäjät niin ruohonjuuritason tutkimuksessa ja opetuksessa kuin hallinnon ja päätöksenteon kentillä.

Tutkijan keinot edistää avoimuutta

Kuinka yksittäinen tutkija voi edistää avointa tiedettä ja tutkimusta? Päivitetty Usein kysytyt kysymykset -sivu antaa nyt suuntaviivoja myös tutkimusdatan ja -aineistojen osalta.