Kansainvälinen kehitys avoimen tieteen seurannassa on vilkasta. EOSCin ja UNESCOn seurannat ovat meneillään, ja uusi OSMI-aloite kehittää seurannan yleisiä periaatteita globaalisti.
Lähes kaikki suomalaiset korkeakoulut ovat sitoutuneet tutkimuksen arvioinnin uudistamiseen allekirjoittamalla kansainvälisen CoARA-sopimuksen ja laatimalla omia toimintasuunnitelmiaan. Miten avoin tiede näkyy näissä suunnitelmissa?
Onko sinulla tai taustaorganisaatiollasi meneillään jokin avoimen tieteen hanke tai aloite? Tule kertomaan siitä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäiville!
Nuoret kiinnostuvat tieteestä, kun sitä tarjoillaan nuorille sopivalla tavalla. Kope-hanke työstää avoimesti julkaistuista tieteellisistä artikkeleista oppimateriaaleja kouluille.
Avoimen tieteen ja tutkimuksen talvipäivillä 2024 pilotoitiin monikielisen ympäristön mahdollistamia käytäntöjä. Lue järjestäjien ja kävijöiden ajatuksista toteutukseen liittyen.
Avoimen oppimisen asiantuntijaryhmässä valmistellaan avoimen oppimisen MOOC-verkkokurssia. Työskentely on edennyt avoimia oppimis- ja opetuskäytänteitä hyödyntäen.